Sunday, March 30, 2014

old skool


sape taw apa ni?? waaaa old skool giler kan..kalau korang yg wujud sebelom zaman 90s mcm me memang tawla apa ni. tiket bas awam. xkisahla bas mini ke bas town ke bas aziz ke bas mos ke bas batang ke bas mara ke...semua gune benda alah ni kalau kat tempat me tinggal la.. tempat lain bama basnyer lain. waaa rare giler skang dh xde kowt. dedulu kalau nak ke sekolah, ke pekan, ke zoo, ke tmn buaya, ke store, ke fajar, ke bus stand, ke thai kuang, ke ocean semua baik bas. charge paling murah 30 sen dr sekolah ke rumah xpon ke pekan sbb nak pergi tuisyen.

kalau bas mara, tiket dia lawa skit kaler2 lawa so suke simpan ikut kaler. lain kaler lain harga. hahahahha memori betul. zaman waktu muda remaja, baik bas tu satu kemestian, maklumla ayahnya koje sojer, jarang nak ada kt rumah. maka kami nak kemana2 naik bas sajer lagipun dedulu nk dptkan bas senang. depan rumah nanti setiap sejam bas akan lalu. bas mara pendek kaler biru memang akan ronda dlm taman umah masa tu.tahan jela depn pintu rumah siap jerit2 dr dalam umah.. bas bas baaasss jap jap! hahahaha ko hade? pakcik drebar siap kenal kiteorg dlm taman perumahan tu taw.. mana taknye tetiap ari sejam sekali dh lalu dr jam 7.30 sampai paling last 5.30 ptg. hahaha kalau lambat kena naik bas lain yg lalu luar taman jer. 

makin lama bas mara tu dh xlalu. kalau xsilap sejak masuk zaman 2000 kot. sebab dh rugi. maklumler org dh banyak gunakan kereta masa tu.. makin lama bas bas awam memang payah nak nampak la.. zaman satu rumah satu kenderaan..xtaula kalau kt bandar2 besar mcm kl kenderaan awam mcm bas ni still banyak lagi.. tp rasanya org banyak guna LRT , komuter la apala..  budak2 zaman sekarang memang sgt rugi xdan nk merasa naik bas awam bersesak2 berebut2 tempat duduk hahahaaa kenangan terindah betul la...

No comments:

Post a Comment